Minden, ami üzleti ingatlan - a szakma szervezete

ACORA

PSG - A bérlőképviselet felé nyit

2020. július 01. - Acora1

A Property Solution Group Kft. a bérlőképviselet területén szeretne elérni jelentős növekedést az elkövetkező években. – fogalmazta meg a cég jövőjét Fekete Richárd ügyvezető igazgató.

psg_blogra.jpg

 A PSG 2014-ben alakult meg és nem sok olyan irodakereső vállalkozás létezik ma a hazai piacon, amely ne találkozott volna az interneten a cég által üzemeltetett psg-irodahazak.hu weboldallal. Ez a portál ugyanis a fővárosi irodák egyik kiemelkedő adatbázisa, legyen szó bérlésre kínált ingatlanokról vagy eladó irodaházakról. „A PSG fő tevékenységi területe az irodaházak, illetve iroda területek bérbe adása, ezen a területen egy nagyon széleskörű internetes adatbázissal rendelkezünk. Mivel az ügyfelek 90%-a keres meg minket közvetlenül és csak 10%-ban mi a potenciális bérlőket, ez utóbbi arányt szeretnénk bővíteni és ezáltal a bérlőképviselet területén is jelentősebb sikereket elérni az elkövetkező években. Úgy gondolom, hogy a bérlőképviselet területén új tapasztalatokat kell szereznünk, amely a fejlődés mozgatórugója lehet a továbbiakban. Továbbá a psg-irodaházak weboldal mintájára szeretnénk létrehozni a jövőben egy raktárportfóliót is, amelyben a növekedésünk másik kulcsát látjuk. Természetesen az új szolgáltatási terület nyomán várhatóan létszámbővítésre is szükségünk lesz.” – vélekedett Fekete Richárd.

A cég az irodai ügyleteket tekintve olyan jelentős referenciákkal rendelkezik, mint például az FMCG piac meghatározó szereplője, a Kékkúti-Szentkirályi Ásványvíz Zrt., az online médiapiacot vezető Index.hu hírportál, a pénzügyi szektorban tevékenykedő Raiffeisen Bank Privata Banking részlege, ill. szintén a pénzügyi szektorban jelen lévő MKB Consulting, a Szallodak.hu, a KRKA vagy a Doktor24. Fekete Richárd különösen a Raiffeisen megbízására büszke, hiszen ez az ügyfél a tavalyi sikeres együttműködést követően, idén egy újabb megbízással is megkereste a PSG-t: „Egy évvel korábban nekünk kellett megtalálni azt a nívós irodaterületet a főváros pesti részén, ahol a bank a legkiemeltebben kezelt privát ügyfeleit fogadhatja. Végül több belvárosi iroda személyes meglátogatása után közösen választottuk ki a megfelelő lokációt. A kiemelkedő és magas színvonalú, ügyfélközpontú szolgáltatás, a pontos és gyors szervezés eredményeképpen idén tavasszal ismét bennünket bíztak meg a budai Private Banking részleg irodájának felkutatásával.”

Nem kérdés, hogy az irodai ingatlanpiacot a koronavírus járvány jelentősen átalakítja. Ezzel kapcsolatban Fekete Richárd elmondta: „Bár sok cégnél a távoli munkavégzés teljesen megoldható, mégis léteznek olyan szerepkörű munkavállalók, akiknek a jelenléte elengedhetetlen a munkahelyen. A fertőzés kockázata pedig néhány irodai átalakítással jelentősen mérsékelhető: ilyen a munkaállomások fizikai elkülönítése, a korábbi hatékonyságot támogató ülésrend átrendezése, az egy légtérben tartózkodók számának limitálása. Ezekkel mind-mind növelhető a kollégák közötti fizikai távolság, és így csökkenthető a vírus terjedésének kockázata. A legjelentősebb kihívás véleményem szerint a nagy (min 50-60 fős) cégekre nehezedik, akik előszeretettel alkalmazták eddig az open-office megoldást, és a dolgozók között átlagban 1m volt maximum távolság. Ezeket a területeket mindenképpen át kell alakítani, hogy megfeleljenek a jelenlegi egészségügyi-biztonsági elvárásoknak. A covid-19 vírus egyfajta új trendet, gondolkodásmódot indított el az irodai ingatlanpiacon is. Most azt láthatjuk, hogy a munkavállalók egyre nagyobb számban térnek vissza az irodákba, és így számos olyan intézkedést kell megtenni, ami az emberek védelmét szolgálja. A korábban említett távolságtartás, a fertőtlenítések és a megfelelő légcsere mind ide sorolható, de hosszabb távon mindez akár olyan új, technológiai megoldások bevezetését is jelentheti, amelyek segítségével csökkenthető a fizikai érintések száma. Erre jó példa lehet a hangvezérelt lift, a lábbal működtethető mosdók vagy a fotocellás ajtók széleskörű elterjedése.”

A Property Solution Group az ACORA szervezet munkájától elsősorban azt várja, hogy az ingatlanszakmai üzenetek hatékonyabban eljuthatnak a különböző irodákat, raktárokat és telephelyeket kereső cégekhez. Reményeik szerint a szervezetben résztvevő tagok közösen jobban tudják majd érvényesíteni érdekeiket, és az alapító tagok ismertsége és reputációja is nőni fog a közös munka nyomán. Fekete Richárd hozzátette: „Nem volt kérdés, hogy csatlakozzunk-e az ACORA-hoz, hiszen ez a közös szakmai munka és a szervezet missziója abszolút egybecseng a PSG filozófiájával, amelyet három szóban így fogalmazhatnánk meg: Gyorsan, hatékonyan, professzionálisan.”

További infomráció: PROPERTY SOLUTION GROUP

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acora.blog.hu/api/trackback/id/tr9615976442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása